Kip cashew

Ingrediënten

  • 250gr kipfilet, in reepjes of blokjes
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 ui, in blokjes
  • 8 champignons, in schijfjes
  • Hand vol Zohra cashewnoten

Saus

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels ketjap
  • Theelepel vissaus
  • Theelepel suiker
  • Theelepel maïzena
  • 110ml water

 

Bereiden

20 minuten

  1. Bak de ui glazig en voeg dan de paprika en champignons toe. Als deze gaar zijn haal je ze uit de pan.
  2. Voeg de gemberpoeder, sojasaus en knoflook toe aan je kipfilet en laat het 10min intrekken.
  3. Bak je kipfilet gaar in wat olie.
  4. Meng alle ingrediënten samen voor de saus en voeg dit toe bij de kipfilet.
  5. Wanneer je sausje dikker is geworden doe je hier de groenten bij en de Zohra cashewnoten. Laat alles nog een minuutje sudderen en schep vervolgens op.