Palestijnse Maqluba

Ingrediënten

  • 3 kippenbouten
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 2 laurierbladen
  • 2 kruidnagel
  • 6 piment korrels
  • Halve theelepel kaneel
  • Halve theelepel komijn
  • 1 aubergine in ronde schijfjes
  • Bloemkool in roosjes
  • Zohra amandelen, gepeld
  • 1 tomaat, in partjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 225gr basmatirijst, gewassen en 20 min geweekt in warm water
  • Zout
  • Halve theelepel peper
  • Halve theelepel kaneel
  • Snufje nootmuskaat
  • Koriander voor de garnering
  • Zonnebloemolie

Bereiden

90 minuten

  1. Kook ongeveer 2 liter water en voeg hier de kippenbouten, laurierbladen, kruidnagels, pimentkorrels, kaneel en komijn aan toe. Laat dit 30 min koken.
  2. Bak in de tussentijd je aubergine, bloemkool en Zohra amandelen goudbruin en laat dit uitlekken op keukenpapier.
  3. Wanneer je kip gaar is dan kun je beginnen met opbouwen. Leg een laagje aubergine in de pan. Verdeel hier de bloemkool overheen.
  4. Leg dan de kip erop samen met de partjes tomaat. Verdeel de knoflook eroverheen, en vervolgens de rijst. Doe hier alle kruiden op.
  5. Giet nu de bouillon (water waar je kip in heeft gegaard) over de rijst heen totdat je rijst net onder zit.
  6. Laat dit dan op laag vuur ongeveer 40 min garen.
  7. Wanneer de makluba gaar is dan leg je een bord op de pan en draai je dit om.
  8. Garneer met wat koriander en de Zohra amandelen