
Appel-noten taart
Ingrediënten deeg
- 300 g bloem
- 100 g suiker
- 0.5 tl zout
- 200 g koude boter
- 1 ei
- 2 el ijskoud water
Ingrediënten vulling
- 60 g paneermeel
- 8 appels
- 100 g suiker
- 60 g rozijnen
- 4 tl kaneelpoeder
- 2 el maizena
Ingrediënten noten topping
- 85gr Zohra amandelen
- 85gr Zohra walnoten
- 100gr Zohra cashewnoten
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 eetlepels abrikozenjam
- 3 eetlepels kokend water
Overige
- Springvorm 26 cm
Bereiden
100 minuten
- Meng de bloem met de suiker en het zout.
- Snijd de boter in blokjes en kneed samen met het ei, het water en de bloem tot een soepel deeg.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil en snijd de appels in dunne plakjes.
- Meng samen met de suiker, rozijnen, kaneelpoeder en maizena.
- Rol het deeg, op een met bloem bestoven aanrecht, uit tot een ronde lap .
- Vet de springvorm in en bekleed met het deeg. Bestrooi de bodem met paneermeel.
- Leg de vulling er vervolgens op en druk goed aan.
- Bak de taart in 60 min goudbruin en gaar.
- Meng de abrikozenjam met het kokend water en bestrijk hier de bovenkant van de (nog warme) taart mee.
- Verwarm de olijfolie en honing en meng giet hier de Zohra noten bij. Zorg ervoor dat elke noot een laagje honing krijgt.
- Verdeel het notenmengsel over de appeltaart heen en laat de taart afkoelen.