
Kip cashew
Ingrediënten
- 250gr kipfilet, in reepjes of blokjes
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 ui, in blokjes
- 8 champignons, in schijfjes
- Hand vol Zohra cashewnoten
Saus
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels ketjap
- Theelepel vissaus
- Theelepel suiker
- Theelepel maïzena
- 110ml water
Bereiden
20 minuten
- Bak de ui glazig en voeg dan de paprika en champignons toe. Als deze gaar zijn haal je ze uit de pan.
- Voeg de gemberpoeder, sojasaus en knoflook toe aan je kipfilet en laat het 10min intrekken.
- Bak je kipfilet gaar in wat olie.
- Meng alle ingrediënten samen voor de saus en voeg dit toe bij de kipfilet.
- Wanneer je sausje dikker is geworden doe je hier de groenten bij en de Zohra cashewnoten. Laat alles nog een minuutje sudderen en schep vervolgens op.