Harira

Ingrediënten

  • Vlees
  • Zohra Kikkererwten
  • Zohra Linzen
  • (5) tomaten
  • Vermicelli
  • 1 grote wortel
  • 2 uien
  • Halve selderij
  • 2 kleine tomatenpuree
  • Koriander en peterselie
  • Olie
  • Meel
  • Kruiden: zout, peper, gember, kurkuma en saffraan.

Bereiden

80 minuten

  1. Kleine blokjes vlees goed bakken in olie. 1 gemixte ui toevoegen en samen bakken.
  2. In de tussentijd de tomaten, ui en wortel in grote stukken snijden en laten koken in water.
  3. Als het vlees + ui goed gebakken is dan kun je alle kruiden toevoegen en vervolgens wat water. Doe de deksel op de snelkookpan en laat deze ongeveer 20 min fluiten.
  4. In de tussentijd pel je je Zohra kikkererwten en laat je de Zohra linzen weken in wat kokend water.
  5. Als de 20 min voorbij zijn voeg je de kikkererwten toe en wat kokend water. Wanneer de kikkererwten bijna gaar zijn doe je hier de linzen en gemixte selderij bij. Laat alles dan goed koken.
  6. Blend nu je gekookte groenten met een klein beetje vocht waar het in heeft gekookt. Giet dit groentemengsel vervolgens in de pan bij het vlees en daarna ook al het water waar de groenten in hebben gekookt.
  7. Voeg dan de tomatenpuree (gemixt met wat water) en peterselie toe en laat alles weer goed koken.
  8. 8) Als alles zo goed als gaar is voeg je wat meel (gemixt met koud water) toe en de vermicelli.
  9. 9) Wanneer de vermicelli gaar is dan doe je hier de koriander bij en zet je het vuur uit.