
Palestijnse Maqluba
Ingrediënten
- 3 kippenbouten
- 2 kippenbouillon blokjes
- 2 laurierbladen
- 2 kruidnagel
- 6 piment korrels
- Halve theelepel kaneel
- Halve theelepel komijn
- 1 aubergine in ronde schijfjes
- Bloemkool in roosjes
- Zohra amandelen, gepeld
- 1 tomaat, in partjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 225gr basmatirijst, gewassen en 20 min geweekt in warm water
- Zout
- Halve theelepel peper
- Halve theelepel kaneel
- Snufje nootmuskaat
- Koriander voor de garnering
- Zonnebloemolie
Bereiden
90 minuten
- Kook ongeveer 2 liter water en voeg hier de kippenbouten, laurierbladen, kruidnagels, pimentkorrels, kaneel en komijn aan toe. Laat dit 30 min koken.
- Bak in de tussentijd je aubergine, bloemkool en Zohra amandelen goudbruin en laat dit uitlekken op keukenpapier.
- Wanneer je kip gaar is dan kun je beginnen met opbouwen. Leg een laagje aubergine in de pan. Verdeel hier de bloemkool overheen.
- Leg dan de kip erop samen met de partjes tomaat. Verdeel de knoflook eroverheen, en vervolgens de rijst. Doe hier alle kruiden op.
- Giet nu de bouillon (water waar je kip in heeft gegaard) over de rijst heen totdat je rijst net onder zit.
- Laat dit dan op laag vuur ongeveer 40 min garen.
- Wanneer de makluba gaar is dan leg je een bord op de pan en draai je dit om.
- Garneer met wat koriander en de Zohra amandelen